Založ si blog

O platených prednostných ošetreniach (zamyslenie)

Dočítala som sa, že na ministerstve zdravotníctva riešia, kedy by si lekári mali vyhradiť čas pre pacientov, ktorí sú ochotní zaplatiť za prednostné ošetrenie. Predpokladám, že väčšina ľudí, ktorí si platia za prednostné ošetrenie, sú pracujúci. Sú ochotní si priplatiť aj preto, aby mali viac času na prácu, prípadne niektorí na školu.

Myslím si, že určenie konkrétneho času na prednostné vyšetrenia by malo byť v kompetencii príslušného lekára. Zároveň tento čas by podľa môjho názoru mal byť schvaľovaný rovnakým postupom ako ordinačné hodiny.

Na druhej strane, v prípadoch, kde sa vyskytla nespokojnosť pacientov s daným systémom, by sa to, myslím si, malo riešiť. Neviem, koľko je takých prípadov, sú však dôležité. Považujem ale za vhodné, aby problémové miesta boli riešené oddelene od tých, ktoré problémové nie sú.

Jedna paralela: Ak má niekto kožný problém, nebude si aplikovať mastičku na celé telo, ale iba na konkrétne miesto. Prípadne na bezprostredné okolie postihnutého miesta. Myslím si, že keď sa navrhujú opatrenia na riešenie problémov, mali by sa riešiť predovšetkým tie miesta, kde tie problémy sú. Na ostatných miestach stačí mať primeranú prevenciu.

Ocenenie učiteľov

28.01.2016

Myslím si, že viac ako vyššie platy učitelia potrebujú čosi iné. Morálne ocenenie, uznanie ich práce. A možno aj pochopenie… Aj keď pochopiť iného človeka nie je ľahké. A pochopiť štrajkujúceho učiteľa? Myslím si, že z pohľadu ľudí, ktorí pracujú na mandátnu zmluvu alebo z pohľadu živnostníkov to nie je ľahké. Môže učiteľa pochopiť človek, ktorý [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3662x
Priemerná čítanosť článkov: 1831x

Autor blogu

Kategórie