Založ si blog

O platených prednostných ošetreniach (zamyslenie)

Dočítala som sa, že na ministerstve zdravotníctva riešia, kedy by si lekári mali vyhradiť čas pre pacientov, ktorí sú ochotní zaplatiť za prednostné ošetrenie. Predpokladám, že väčšina ľudí, ktorí si platia za prednostné ošetrenie, sú pracujúci. Sú ochotní si priplatiť aj preto, aby mali viac času na prácu, prípadne niektorí na školu.

Myslím si, že určenie konkrétneho času na prednostné vyšetrenia by malo byť v kompetencii príslušného lekára. Zároveň tento čas by podľa môjho názoru mal byť schvaľovaný rovnakým postupom ako ordinačné hodiny.

Na druhej strane, v prípadoch, kde sa vyskytla nespokojnosť pacientov s daným systémom, by sa to, myslím si, malo riešiť. Neviem, koľko je takých prípadov, sú však dôležité. Považujem ale za vhodné, aby problémové miesta boli riešené oddelene od tých, ktoré problémové nie sú.

Jedna paralela: Ak má niekto kožný problém, nebude si aplikovať mastičku na celé telo, ale iba na konkrétne miesto. Prípadne na bezprostredné okolie postihnutého miesta. Myslím si, že keď sa navrhujú opatrenia na riešenie problémov, mali by sa riešiť predovšetkým tie miesta, kde tie problémy sú. Na ostatných miestach stačí mať primeranú prevenciu.

Ocenenie učiteľov

28.01.2016

Myslím si, že viac ako vyššie platy učitelia potrebujú čosi iné. Morálne ocenenie, uznanie ich práce. A možno aj pochopenie… Aj keď pochopiť iného človeka nie je ľahké. A pochopiť štrajkujúceho učiteľa? Myslím si, že z pohľadu ľudí, ktorí pracujú na mandátnu zmluvu alebo z pohľadu živnostníkov to nie je ľahké. Môže učiteľa pochopiť človek, ktorý [...]

Západné Tatry, Baranec, mReportér

Patrí k tomu najkrajšiemu na Slovensku. Mohutný vrchol v Západných Tatrách je výzvou pre turistov

07.05.2024 05:00

Zábery, ktoré sa podarilo zachytiť mReportérke Ľubke Šeroňovej.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3669x
Priemerná čítanosť článkov: 1835x

Autor blogu

Kategórie